Hillary Clinton sem hagyta szó nélkül Barbie mellőzését

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.01.25 | Film | Olvasási idő: 2 perc
Hillary Clinton sem hagyta szó nélkül Barbie mellőzését

Egyre közeleg az év egyik legjobban várt filmes eseménye, így az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kedden nyilvánosságra hozta az idei Oscar-jelöléseket. Az idei év egyik legnagyobb esélyese Christopher Nolan Oppenheimer című filmje, de a tavalyi év másik nagy szenzációja, Greta Gerwig Barbie-ja is nyolc jelölést kapott – igaz, nem azokban a kategóriákban, amelyekre a legtöbben gondoltak volna.

Greta Gerwig Barbie című filmje, mely világszerte több mint 1,4 milliárd dolláros bevételt generált, összesen nyolc Oscar-jelölést zsebelt be, beleértve a legjobb film és a legjobb férfi mellékszereplő (Ryan Gosling) kategóriákat. Ugyanakkor érdekes módon sem a film rendezője, sem pedig a női főszereplő, Margot Robbie nem kapott jelölést.

Ryan Gosling közleményben reagált a csalódásra, de Hillary Clinton sem ment el szó nélkül a történtek mellett.

Hillary Clinton, az Egyesült Államok korábbi külügyminisztere és elnökjelöltje hivatalos X – korábban Twitter – oldalán reagált arra, hogy sem a film rendezőjét, sem pedig női főszereplőjét nem tartották érdemesnek a jelölésre.

„Greta és Margot! Bár a kasszasiker nem hozott aranyat, rajongók milliói szeretnek titeket. Mindketten sokkal többek vagytok ennél” – írta Hillary Clinton, a posztot pedig egy szóviccel – Kenough – és egy frappáns, HillaryBarbie hashtaggel zárta.

Az aláírás minden bizonnyal arra utal, hogy Hillary Clinton a 2016-os elnökválasztáson ugyan több szavazatot kapott, mint ellenfele, Donald Trump, ám utóbbi több elektori szavazatot gyűjtött, így végül ő lett az Egyesült Államok elnöke.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!