Kiderült, milyen túraélményre vágynak a nők

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.05.13 | Énidő | Olvasási idő: 4 perc
Kiderült, milyen túraélményre vágynak a nők

Bár a férfi és a női túraruházat hosszú éveken át nagyon hasonló volt, a legújabb trendek szerint a gyártók egyre inkább figyelembe veszik, hogy a hölgyek nemcsak a hétköznapokban, de az outdoor kalandjaik során is a saját igényeiknek megfelelő ruhadarabokat részesítik előnyben. Ezt jól mutatja, hogy akik például nem találtak az ízlésüknek megfelelő túranadrágot, azok inkább a futónadrágjukat viselték a kirándulások alkalmával, holott azok sem tartósságukban, sem funkcionalitásukban nem voltak erre alkalmasak. Ezen kíván változtatni a Fjällräven új, kifejezetten a nők igényeire szabott túranadrágjaival.

Egyre több nő indul hazánkban a természet felfedezésére, kétharmaduk legalább évente egyszer, ez derül ki a Fjällräven női túrázási szokásokat vizsgáló korábbi kutatásából. Eltérő elvárásaik, testi adottságaik és túrázási szokásaik révén – elsősorban a rövidebb, erdőben megtett kirándulásokat részesítik előnyben – kifejezetten más outdoor ruházatot igényelnek, mint a férfiak.

A felszabadító természetjáráshoz elengedhetetlenek a megfelelő komfortérzetet és funkciókat biztosító ruhadarabok.

Sok nő korábban épp ezért választott futónadrágot a túrázáshoz, amely ugyan kellő mozgásszabadságot és maximális kényelmet biztosít számukra, mégsem alkalmas a fesztelen barangolások megélésére. A természetben járva például könnyen kiszakad, hiszen kialakítása során nem lettek figyelembe véve olyan környezeti viszonyok, mint a bokrok, ágak közti séta, vagy épp a földre térdelés. Funkcionalitásában sem felel meg a túraigényeknek, hiszen nincs rajta zseb, pedig rendkívül hasznos, ha egyből kéznél van például a telefon, ha szeretnénk lefotózni valamit, vagy egy zsebkendő, esetleg egy fényvédős ajakbalzsam.

Fjällräven női túranadrág

Kép: Fjällräven

Fjällräven Nikka

A Fjällräven mindezt figyelembe véve alakította ki és folyamatosan fejleszti az olyan, női igényeknek megfelelő nadrágokat, mint például a curved fit szabású Nikka női túranadrág, amely kialakítását tekintve kifejezetten a hangsúlyosabb csípővel rendelkező hölgyeknek nyújt kényelmes viseletet.

Fjällräven Abisko Trekking Tights

Túranadrágjai új generációját képviseli az Abisko Trekking Tights. Megvannak benne azok az előnyök, amelyek miatt a futónadrágok terjedni kezdtek a túrázó hölgyek körében, ugyanakkor a fenti kihívásoknak is megfelel. A mozgás szabadságát ötvözi az outdoor ruhadarabok tartósságával és funkcióival. Nem kell az anyag szakadásától tartani még akkor sem, ha egy sziklás területen szeretnénk megpihenni, vagy épp letérdelnénk egy patak mellett. A zsebekről sem kell lemondanunk, ráadásul épp kézmagasságban vannak. Nedvességelvezető sztreccs anyagának köszönhetően még a melegebb időben is komfortos viseletet biztosít.

Fjällräven női túradrág - túra - kirándulás

Kép: Fjällräven

Fjällräven Abisko Short Thights

Amennyiben pedig a nyári hőségben elhagynánk a teljes lábat takaró nadrágot, az Abisko Short Thights kínál kiváló alternatívát. A túraleggings térdfölé érő változatát magában vagy ruha, szoknya alatt is viselhetjük, így kitűnő alapdarab, amiben még az erdő közepén is csinosnak érezhetjük magunkat.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!