Édes remekek a BudaParton: újabb Dobay-cukrászda nyílt

Elek Lenke Elek Lenke | 2024.05.08 | Gasztro | Olvasási idő: 3 perc
Édes remekek a BudaParton: újabb Dobay-cukrászda nyílt

A VakVarjú étteremcsaládot is magába foglaló Budapest Party Service Kft. az elmúlt két évben több, hamar népszerűvé vált cukrászdát nyitott. Tegyük rögtön hozzá, kiváló helyeken. Semsei Rudolf, felesége Dobay Eszter, valamint lelkes csapatuk a minap már a harmadik cukrászdával rukkolt elő, a halásztelki és a budai Horváth-kerti üzlet után.

A BudaPart sokak számára – akik nem ott laknak vagy nem oda járnak dolgozni – ma még ismeretlen része a fővárosnak. Pedig sétálni is érdemes erre: egy új, modern városrész épült itt fel pár év alatt, ultramodern lakásokkal és irodaépületekkel.

Az acél-, üveg- és betonvilágba kellemes színfoltot csempész az új Dobay cukrászda korallos-púderes rózsaszínje és halványzöld pasztelljei, no meg virágözöne.

Virág díszek mindenhol: az asztallapon, a mosdóban, a fal tapétáján, ömlik le a plafonon lógó lámpákból, magasodik az ablak sarki kiugrójában. Könnyed, lágy és romantikus miliőt teremtett ismét Szabó Attila designer, nagyszerű ellenpontjaként a XXI. század látszólag rideg építészetének.

Fagylaltok, torták, édes sütemények, újfajta alkoholmentes smoothie-k és kávék, no meg sós harapnivalók és kiváló minőségű kenyerek alkotják a kínálat gerincét. Ez utóbbi termékkör azt is sugallja, hogy sokan betérnek majd, eleinte csak kenyeret venni, aztán elcsábulnak valami édességre is.

A hely bizonyára hamar népszerű lesz, már a megnyitás napján sokan kíváncsiskodtak, a nagy üvegtáblákon bekukucskálva. Később intim találkozások, rövid üzleti ebédek, napközbeni kávés kiruccanások, esti prosecco-zások helyszíne lehet. A környéken még nincs egyelőre komoly versenytársuk. Az árak nem szöknek az égbe, igazodik a helyi közönség pénztárcájához.

Tavaly nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottak ki Csepelen, ahol egyre bővül a gyártás, innen látják el árualappal üzleteiket. Ahogy Dobay Eszter, a cukrászda tulajdonosa-névadója a megnyitón kiemelte, a többi üzletükhöz hasonlóan, itt is szeretnének nívós kulturális programokat szervezni.

(Kiemelt kép: Okolicsányi Zoltán)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!