Karikó Katalin is szerepel a Pfizer Super Bowl-reklámjában

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.02.12 | Kultúra | Olvasási idő: 2 perc
Karikó Katalin is szerepel a Pfizer Super Bowl-reklámjában

A Super Bowl évek óta az amerikai televíziózás legnézettebb közvetítése és jóval többről szól, mint az amerikaifutball-bajnokság döntője: egyszerre sportesemény, szórakoztatóműsor és nem utolsó sorban hatalmas üzlet. A közvetítés alatti reklámidő kiemelt lehetőséget – és reklámköltséget – jelent a globális márkáknak.

A Pfizer is az idei Super Bowlra időzítette új reklámfilmjének premierjét, amelyben néhány másodpercre Karikó Katalin Nobel-díjas kutatóbiológus is feltűnik.

A Pfizer reklámfilmjének központi üzenete a rák elleni küzdelem, a tudomány és az innováció eszközével mutat rá az emberi kitartás és elkötelezettség erejére a legnehezebb kihívásokkal szemben is.

Az egyperces filmhez – amely már több mint egymillió megtekintésnél jár a vállalat Youtube-csatornáján – a zenei aláfestést a Queen ikonikus, Don’t Stop Me Now című száma adja, amelyre a tudomány és orvostudomány kiemelkedő alakjai tátognak, többek között olyan nevek, mint Sir Isaac Newton, Arkhimédész, Charles Pfizer, Kopernikusz, Hippokratész, Galileo Galilei, Albert Einstein. A tudományos nagyságok sorába egy pillanatra Karikó Katalin is bekapcsolódik a reklámfilm 43. másodpercénél:

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!