Hatodik olimpiájára készül Hosszú Katinka

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2023.11.27 | Anyaság | Olvasási idő: 3 perc
Hatodik olimpiájára készül Hosszú Katinka

Hosszú Katinka bejelentette visszatérést, rajthoz áll Párizsban, néhány héttel gyermeke születése után pedig már meg is kezdte a felkészülést – árulta el az Index kérdésére a 34 éves, háromszoros olimpiai bajnok úszó.

A világklasszis sportoló elmondta, hogy bár orvosilag hat hétig kellett volna pihennie, óvatosan már valamivel korábban elkezdte az edzéseket. Jelenleg napi két-három órás tréningeket végez, ami ugyan kevesebb, de jóval intenzívebb, mint korábban.

Hosszú Katinka beszélt arról is, április-május környékén tervezi visszatérését a versenyszférába.

„Kamília születése után orvosilag hat hétig lett volna elvárt, hogy egyáltalán ne mozogjak, de a vége felé ha óvatosan is, egy picit csaltam. Azóta ma már napi két-három órát fixen tudok edzeni, ami a régi idők akár nyolc-kilenc órás terhelésénél lényegesen kevesebb, de a semminél mégis sokkal több. Próbálom minél kompaktabban megoldani az edzéseket, mert most tényleg nem fér bele a maszatolás, nem álldogálok a parton, mielőtt beugranék a medencébe. Nincs idő azon gondolkodni, hideg-e a víz, mert annyi időm van, amennyi épp jut, ha már el tudok jönni otthonról, akkor nincs mese, nyomni kell” – fogalmazott Hosszú Katinka.

Hosszú azt is elmondta, hogy a szárazföldi erőfejlesztéshez otthoni edzőtermét használja, és próbálja minél hatékonyabban összeállítani az edzéseket. A terhesség alatt felgyülemlett kilókra is utalt, de megjegyezte, hogy már láthatóan alakul és januárban egy melegövi edzőtáborban szeretne részt venni.

„Próbálok minél hamarabb formába lendülni, újra elérni olyan szintre, hogy tudjak versenyezni. A mai napig imádok úszni, az uszoda a másik otthonom, ezt sosem gondoltam másképp, szerintem ez az érzés már az életem végéig elkísér. A terhesség során felcsúszott kilókon is azt látom, hogy már alakulok, a jelentős részük mostanra lement. Remélem, januárban eljutok egy melegövi edzőtáborba, már csak a pici miatt is, hogy ne kelljen a világ végére utazni. Dubaj ideális megoldás lehet: relatíve könnyen elérhető, mindig meleg van, nincs nagy időeltolódás, lehet edzeni ezerrel. Biztosan viszünk magunkkal valakit, aki dajkálja Kamíliát, hogy addig is zavartalanul tudjunk készülni” – tette hozzá.

Hosszú Katinka várhatóan két kedvenc számában, 400 és 200 méter vegyesen – utóbbiban még mindig az ő 2015-ös ideje a világrekord – próbálja meg kiharcolni az olimpiai szereplést.

(Kiemelt kép: Laurent Lairys / DPPI)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!