Visszavonult Csay Renáta, minden idők legeredményesebb maratoni kajakosa

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2023.12.21 | Siker | Olvasási idő: 2 perc
Visszavonult Csay Renáta, minden idők legeredményesebb maratoni kajakosa

Bejelentette visszavonulását Csay Renáta, minden idők legeredményesebb maratoni kajakosa.

A 46 éves sportoló 20 világ- és 19 Európa-bajnoki cím után döntött pályafutása befejezése mellett. A magyar szövetség honlapja szerint a Graboplast Győri VSE évzáróján már el is búcsúztatták Csay Renátát, aki 1997-ben nyerte első érmét felnőtt világversenyén, első vb-aranyát pedig 1999-ben akasztották a nyakába.

Párosban 13 alkalommal győzött világbajnokságon, Pitz Andrea mellett Szonda Kornélia, Faldum Bereniké, Farkasdi Ramóna, Bara Alexandra és Czéllai-Vörös Zsófia osztozott vele a sikerekben.

Egyesben hét alkalommal diadalmaskodott. Utolsó világbajnoki győzelmét 2019-ben aratta, épp húsz évvel azután, hogy először a dobogó tetején állt. Utoljára a tavalyi világbajnokságon szerepelt, ahol egy ezüsttel gyarapította páratlan éremgyűjteményét.

Egyedülálló karrierjét Sztanity László, Ürögi László, Solymár László és Ludasi Róbert is segítette edzőként. Két éve Csay Renáta nevét viseli a kajak-kenu északnyugat-magyarországi regionális akadémiája, amely közel harminc tagszervezet utánpótlásnevelő munkáját koordinálja.

(Forrás és kép: MTI / Kovács Tamás)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!