Európa legjobbjai között a vadkovászos magyar kenyér

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.03.25 | Gasztro | Olvasási idő: 2 perc
Európa legjobbjai között a vadkovászos magyar kenyér

A Linzben megrendezett 21. Nemzetközi Kenyérversenyen ismét bebizonyosodott, hogy a magyar termékeknek ott a helyük Európa legjobbjai között. A Vál-Völgye Pékség által képviselt magyar pékáruk számos elismerést gyűjtöttek be, köztük egy arany-, több ezüst- és bronzérmet is.

Az aranyérmet a vadkovászos burgonyás kenyerük nyerte el, míg az ezüstérmet a vadkovászos sokmagvas tönkölykenyér és a mostanában bevezetett kakaós kalács kapta. A bronzérmet a kakaós csiga érdemelte ki, így összességében kiemelkedő teljesítményt nyújtott a magyar cég a versenyen.

Kenéz Krisztián, a Vál-Völgye Pékség kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy a vállalat először vett részt ilyen nemzetközi megmérettetésen, és az elért eredményekkel rendkívül elégedettek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vál Völgye pékség (@val_volgye) által megosztott bejegyzés


A verseny presztízsértékű, mivel az Osztrák Pékszövetség szervezi, és a zsűri a gasztronómiai szakma legelismertebb szakembereiből áll. Az értékelés során a zsűri csak a termék kategóriáját ismeri, az előállító céget azonban nem, így a végső döntést kizárólag az íz, az állag és az illat alapján hozzák meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vál Völgye pékség (@val_volgye) által megosztott bejegyzés

A Vál-Völgye Pékség termékei már négy éve szerepelnek a hazai prémium péktermékek palettáján, és kizárólag minőségi, egészséges alapanyagok felhasználásával készülnek. A cég kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az elkészített termékek a legautentikusabb alapanyagokból álljanak, például a lekváros párnájukba kizárólag szatmári szilva kerül.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!