Mit tud a Dyson új, intelligens hajszárítója?

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.03.18 | Nőiség | Olvasási idő: 5 perc
Mit tud a Dyson új, intelligens hajszárítója?

A Nural™ intelligens és automatikus szenzoros technológia védi a fejbőr egészségét és fokozza a haj természetes fényét. Az eredmény: gyors és intelligens hajszárítás hőkárosodás nélkül, minden hajtípushoz.

James Dyson cégalapító a dél-koreai Szöulban tartott globális esemény keretében bemutatta a Dyson Supersonic Nural™ hajszárítóját, amely úttörő szenzoros technológiájának köszönhetően a márka eddigi legintelligensebb hajszárítója.

„Minél kisebb mértékű hőkárosodás éri a hajat szárítás közben, annál egészségesebb lesz a fejbőrünk, illetve a hajszálaink”

– mondta el James Dyson, a Dyson alapítója és főmérnöke. „Új készülékünket, a Supersonic Nural™-t különleges, Time-of-Flight elven működő lézeres távolságmérő szenzorral szereltük fel, amely érzékeli a hajszárító és a használó feje közötti távolságot, és a hajhoz közeledve automatikusan csökkenti a hőhatást, megelőzve, hogy a túl meleg levegő roncsolja a fejbőrt és a hajszálakat” – tette hozzá.

A Dyson legújabb hajformázó eszköze fejbőrkímélő üzemmóddal rendelkezik (Scalp Protect Mode), amely a Nural™ érzékelők hálózatára alapul, és automatikusan csökkenti a hőt, ahogy a hajszárító a közelít a fejhez, megóvva a fejbőrt a károsodástól. A technológia élvezetesebbé teszi a hajformázás folyamatát, fokozza a haj fényességét, és megelőzi a hajszálak hőkárosodását. A hajszárító felismeri, hogy a felhasználó melyiket szereli fel a készülékre továbbfejlesztett, minden hajtípushoz alkalmas tartozékok közül, és megtanulja a hajformázási preferenciáinkat, így leegyszerűsíti és felgyorsítja a hajszárítás folyamatát – mindezt extrém hőhatás nélkül.

A Dyson új Nural™ érzékelői automatikusan aktiválják a fejbőrkímélő üzemmódot, a tartozékfelismerést és -tanulást, valamint a szünetérzékelést – nagyban megkönnyítve a hajformázást.

A fejbőrvédő üzemmód védi a fejbőr egészségét

Ebben az üzemmódban ahogy a hajszárító közelebb kerül a hajhoz és a fejbőrhöz, a levegőhőmérséklet automatikusan 55°C-ra csökken, ami a fejbőr komfortja és a szárítási sebesség szempontjából is optimális érték. Ezt egy Time-of-Flight elvre épülő szenzor teszi lehetővé, amely egy láthatatlan infravörös sugarat kibocsátva méri a gép és a haj közötti távolságot.

A kapszula világítása a szín változásával jelzi a hőmérsékletet

Ez a funkció biztosítja, hogy a LED-fény színe automatikusan váltakozik a sárga (alacsony hőfok), a narancssárga (közepes hőfok) és a piros (magas hőfok) között, attól függően, hogy a gép milyen távolságra van a fejtől.

A tartozékfelismerés előhívja a stíluspreferenciákat

Ez a funkció jelentősen leegyszerűsíti a hajformázást, mivel a készülék emlékszik a felhasználó által preferált beállításokra a különböző tartozékok használata mellett. A hajszárító megjegyzi az egyes tartozékokhoz alkalmazott hő- és légáramlási beállításokat, és automatikusan előhívja azokat, amikor legközelebb azt adott tartozékot csatolja fel a felhasználó.

Szünetészlelés a könnyebb és csendesebb használatért

A Dyson Supersonic Nural™ hajszárító mozgásérzékelő gyorsulásmérővel is rendelkezik, amely automatikusan kikapcsolja a fűtőberendezést, csökkentve a légáramlást és a zajt, amikor épp szünetet tart a hajformázás közben.

„A haj tudományát vizsgáló kutatásainkból tudjuk, hogy összefüggés van a haj minősége és a fejbőr egészsége között. A fejbőr szövete több rétegből épül fel, melyek közül a legkülsőbb réteg a külső stresszhatásokkal szembeni gátként szolgál. Ha azonban a fejbőr sérült, elveszítheti nedvességét – ez volt a fő szempont, ami miatt kifejlesztettük a fejbőrkímélő funkciót. Ennek használata segít fenntartani a fejbőr nedvességtartalmát, és lehetővé teszi a kíméletes hajszárítást” – mondta el Shawn Lim, a Dyson kutatási vezetője.

A Dyson Supersonic Nural™ hajszárító Magyarországon 2024 nyarától lesz elérhető.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!