A világ legcsodálatosabb kerékpárútjai

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.02.23 | Sport | Olvasási idő: 3 perc
A világ legcsodálatosabb kerékpárútjai

A világ legszebb kerékpárútjai a fantasztikus sportélmény mellett egyedülálló látványt, páratlan miliőt is kínálnak.

Ha nem csupán maga a biciklizés vonz, de a kalandvágy is hajt, az Architectural Digiest segítségével mutatjuk a legizgalmasabb helyszíneket Nagy-Britanniától egészen a Mount Everestig.

1. Barátság autópálya (Kína)

A Kínában található autópálya átszeli a tibeti Lhásza városát, sőt még a nepáli határt is. Az út néhol szédítő – akár 5000 méteres – magasságokba is vezeti a kalandvágyó bringázókat, az élmény azonban megfizethetetlen – már csak azért is, mert a tiszta, derűs napokon páratlan kilátás nyílik Földünk legmagasabb pontjára, a Mount Everestre.

2. Wight-sziget (Nagy-Britannia)

Zöldellő hegyek, szélfútta utak, változatos partszakaszok, vadregényes sziklák és bukolikus hangulat: ha tényleg elvonulnál a nagyvilág zajától és békés körülmények között kerékpároznál, válaszd a könnyen megközelíthető Wight-szigetet, mely csupán három órás autóútra van Londontól. Ha tehát a szigetországban jársz, és nyeregbe pattannál, a desztináció a brit fővárosból is könnyen megközelíthető.

3. The Great Ocean Road (Ausztrália)

Bárki, aki látott már fotót a The Great Ocean Roadról (ami Torquaytól Allansfordig körülbelül 270 kilométeres területen terpeszkedik), tudja, hogy a világ egyik legkülönlegesebb partvidékéről van szó. Mondanunk sem kell, mindenképpen érdemes felkeresned, ha egy hosszú, kimerítő és látványos kerékpártúrára vágysz.

4. A körgyűrű (Izland)

Az 1320 kilométer hosszú 1-es úton szinte egész Izlandot körbetekerheted. A legjobb, ha Reykjavikból indulsz, és az óramutató járásával ellentétes irányban haladsz. Maratoni túrád közben igézően szép természeti képződményekkel – gleccserek, vulkánok, vízesések – találkozhatsz. A szakemberek szerint az utazásnak a nyári hónapokban érdemes nekivágnod, hiszen ekkor optimális a napsütéses órák száma, és a nappalok is kellően hosszúak.

5. Cap de Formentor (Spanyolország)

A Mallorcán található Cap de Formentor világítótorony különösen kedvelt célpontja a turistáknak. Jó hír, hogy a gyönyörű építményt biciklivel is egyszerűen megközelítheted, ha Puerto Pollensa városából indulsz el. A Baleár-szigetek legmagasabb világítótornya a Földközi-tenger sziklás partvidékének egyik gyöngyszeme, melyet érdemes a tavaszi időszakban felkeresned, ha együtt tekernél a profi bringázókkal.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!