3 nappal a tragédia után pályára lép a Grand Slam-győztes teniszező

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.03.20 | Sport | Olvasási idő: 2 perc
3 nappal a tragédia után pályára lép a Grand Slam-győztes teniszező

Tragikus hirtelenséggel, 42 éves korában elhunyt Konsztantyin Kolcov, a női tenisz-világranglista második helyén álló, Arina Szabalenka párja. A pár együtt érkezett a Miami Openre, Szabalenka pedig kitart döntése mellett, hogy részt vegyen a versenyen és csütörtökön kiálljon Paula Badosa ellen.

A gyászhírt a Salavat Yulaev jégkorongklub erősítette meg, ahol Kolcov másodedzőként dolgozott. Bár a halál pontos okáról nem érkeztek hivatalos információk – a fehérorosz sajtó először autóbalesetről, később pedig egy levált vérrögről írt -, a helyi rendőrség megerősítette, hogy Kolcov hétfő hajnalban öngyilkos lett, leugrott szállodai szobájuk erkélyéről.

A pár gyakran utazott együtt tenisztornákra, Kolcov januárban is a lelátóról szurkolt Szablenkának az Australian Openen.

Szabalenka és Kolcov kapcsolata 2021 óta tartott, hétfőn még közösen posztoltak képet Miamiból az egyik közösségi média platformon.

Szabalenka számára ez nem az első tragédia, öt évvel ezelőtt édesapját is váratlanul veszítette el, Szergej Szabalenka 43 éves volt.

A fehérorosz játékos ellenfele első ellenfele a Miami Openen éppen legjobb barátnője, Paula Badosa lesz csütörtökön. Annak ellenére, hogy érzelmileg nehéz időszakot él át, Szabalenka készen áll arra, hogy a pályán bizonyítsa tehetségét.

(Kiemelt kép: Victor Joly / DPPI)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!