Gálfi Dalma: nincs veszítenivalóm

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.07.03 | Sport | Olvasási idő: 2 perc
Gálfi Dalma: nincs veszítenivalóm

A felszabadult játékra törekszik a folytatásban is Gálfi Dalma, aki könnyedén jutott be a második fordulóba a wimbledoni teniszbajnokságon.

A világranglistán 127. magyar játékos – aki a selejtezőből jutott fel a főtáblára – kedden 6:1, 6:2-re verte az egyiptomi Majar Serifet a nyitókörben.

„Az eredmény csalóka, mert egy Grand Slam-főtáblás első meccs sosem könnyű” – nyilatkozta a szövetség közösségi oldalán.

„Végig nagyon kellett figyelnem, nehogy egy kicsit is kicsússzon a kezemből a mérkőzés. Az adogatás füvön rendkívül fontos, emellett próbáltam támadó szellemben játszani” – elemezte a találkozót a balatonfüredi sportoló.

Gálfi elmondta, a salakos szezon nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, de ‘s-Hertogenbosch-ban elindult valami, ott elődöntőt vívott, majd a wimbledoni kvalifikációban is egyre jobban ment neki a játék, és erősödött az önbizalma. A 25 éves sportoló kifejtette, sok pontot kell védenie, mivel tavaly a harmadik fordulóig jutott Londonban, de próbál nem foglalkozni ezzel, és élvezni a játékot.

A négy magyar közül egyesben egyedüliként a 64 közé került Gálfira csütörtökön a 11. kiemelt amerikai Danielle Collins vagy a dán Clara Tauson vár.

„Egyikük sem könnyű ellenfél, de bennem van már négy meccs itt és hat s’Hertogenbosch-ból, szerintem ők nem játszottak ennyit füvön. Komfortosan mozgok a pályán, és állok elébe, akárki jön. Collinst két éve már legyőztem Indian Wellsben szerencsés vesztesként, és most is próbálok nyomás nélkül játszani, mert nincs veszítenivalóm egyikük ellen sem” – tette hozzá.

(Forrás és kiemelt kép: MTI / Rob Prange / Spain DPPI / DPPI)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!