6 milliárd dollárt hagyhat egykori kertészére az Hermés egyik tulajdonosa

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2023.12.23 | Stílus | Olvasási idő: 2 perc
6 milliárd dollárt hagyhat egykori kertészére az Hermés egyik tulajdonosa

Nicolas Puech a márka alapítójának, Thierry Hermésnek a leszármazottja, s jelenleg a francia luxusbrand 5,7 százalékát tulajdonolja, így az egyik legfontosabb egyéni részvényesnek számít. A férfi vagyonát 11,7 milliárd dollárra becsülik, az összeg felét hagyná volt kertészére.

A Business Insider információi szerint Puech a világ 161. leggazdagabb embere. Potenciális örököse egy 51 éves, marokkói származású férfi, aki hosszú éveken át dolgozott a részvénytulajdonosnál: kezdetben kertészként és mindenesként tevékenykedett, majd Puech Wallisban található birtokának menedzseri posztját is elnyerte – írja a lap a svájci Tribune de Genève-re hivatkozva.

A férfi házas, két gyermeke is van, a nőtlen Puech pedig sajátjaként tekint volt kertésze családjára, akit újabban „örökbefogadott fiaként” is emleget.

Úgy hírlik, Puech ügyvédje segítségével már elindította a tényleges örökbefogadási folyamatot, és ha azt a hatóságok is jóváhagyják, az egykori kertész az Hermés-leszármazott vagyonának több mint felét örökölheti. Puech 8 évvel ezelőtt 1,6 milliárd forintot adományozott korábbi beosztottjának és családjának, hogy megvásárolhassanak egy Marrákesben található luxusingatlant. A házaspár egyébként Spanyolországban és Portugáliában is vett földbirtokokat, sőt Svájcban is rendelkeznek egy villával.

Puech korábban kijelentette, hogy vagyona többi része az általa 2011-ben létrehozott alapítványra száll majd a halála után. A szervezet célja a közérdekű nyomozó újságírás támogatása. Elnöki posztját az Hermés-leszármazott tölti be.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!