Benne van minden, amire idén vágytunk: Peach Fuzz

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2023.12.12 | Nőiség | Olvasási idő: 3 perc
Benne van minden, amire idén vágytunk: Peach Fuzz

A Pantone immáron huszonötödik alkalommal mutatta be az év színét. A 2024-es év színében benne van minden, amire idén vágytunk: a Peach Fuzz (13-1023) kényelmet, kedvességet, gyengédséget sugároz. Egy lágy, meleg, púderes árnyalat, amely a rózsaszín és a narancssárga között helyezkedik el és melegséget áraszt.

„Végignézve a mögöttünk álló éveken úgy éreztük, a folyamatos zűrzavar időszakában mindennél fontosabb az empátia és az együttérzés. A 2024-es év színében benne van minden, amire idén vágytunk, de csak keveseknek adatott meg” – mondta Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke.

Az év színe alapjaiban határozza meg a lakberendezési, művészeti és divattrendeket is – immáron 25 éve

A nyomdaipart forradalmasító Pantone Intézet immáron 25 éve hirdeti ki az év színét, amely véleményük szerint a lehető legjobban fejezi ki a következő évet. A Pantone szakemberei több mint hat hónapot töltenek a piacok feltérképezésével, a divattól kezdve a kozmetikumokon át egészen a lakberendezésig. Idén a csapat észrevette, hogy a barack árnyalat egyre több helyen bukkan fel, elég csak Jennifer Lopez vagy Dwayne Johnson emlékezetes megjelenésére gondolni a vörös szőnyegen.

„Meg akarod érinteni ezt a színt” – mondta Pressman. „Ez volt az üzenetünk egyik legfontosabb része.”

Ahogy a Pantone csapattagok kutatnak, közös témát és a többieket felülmúló hangulatot keresnek. Ebben az értelemben az év színe kevésbé pigmentjóslat, sokkal inkább egy adott kor leképezése, tükör az emberek törekvései előtt.

„Olyan dolgokat keresünk, amelyekre a szín választ adhat” – magyarázta Pressman. „Ha valaki mérges, egyértelműen a piros színre asszociál. Mi azt a kérdést tesszük fel, hogy mi fog megnyugtatni ebben a helyzetben?”

A Peach Fuzz egyúttal egy jubileumot is jelöl, a Pantone kezdeményezésének 25. évfordulóját.

Naiv gondolat lenne azt feltételezni, hogy egyetlen szín meg tudja ragadni egy kor szellemét vagy fel tudja dobni a hangulatot egy rendkívül sötét időszakban, de az év színének üzenet egyértelmű: emlékezteti az embereket arra, hogy egy szín is hordozhat erőteljes üzenetet, a Pantone esetében például kiáltást a békéért.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!